19:00

Hedens IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Hedens IF

Ohtana/Aapua spelar 0-0 hemma på Riavallen mot Heden.
Heden tar omedelbart initiativet i matchen och i den 5:e minuten är man på väg att få ett friläge men Johannes Keros fasthållning räddar situationen med gult kort som följd. Hela första halvlek är Heden det spelförande laget men man har fasligt svårt att få till någon större målchans. OAFF spelar bra defensivt men framåt vågar man ingenting, oftast spelar man bakåt och man har inte modet att satsa offensivt. Bästa lägena är för Heden ett vinkelskott som Kotten räddar med en fotparad och för OA ett inspel av Borri som passerar förbi allihop. Halvtidsresultatet 0-0 speglar en trist första halvlek.

Andra halvlek blir bättre från OA och nu vågar man även anfalla men man skapar inte en riktig målchans på hela halvleken. Heden är fortsatt det spelförande laget och har några hyfsade skottlägen men denna kväll är siktet inte alls inställt så det blir inga svåra bollar för Kotten att parera. Efter dryga 92 minuter blåser domaren av denna chansfattiga tillställning som verkligen inte kan kallas för underhållande.

Sett över 90 minuter är 0-0 ett rättvist resultat även om Heden var det lag som var närmast att få till en målchans. Att OAFF trots skador/arbeten ändå klarar av att kriga sig till en poäng är mycket starkt! I ett mycket bra spelande OA-försvar går extraplussen till Martin Tano som gör sin första match på väldigt länge och dessutom på en ovan högerbacksplats och till Johannes Kero som var följsam som mittback och stark i huvudspelet. På mittfältet jobbade Johan Svanlöv och Daniel Mäki stenhårt och gav inte motståndarna någon lugn och ro. Framåt hade vi inte mycket att komma med mot ett mycket stabilt Heden-försvar. Joel och Borri markerades stenhårt och fick inte det utrymme som krävs för att komma loss. Bra inhopp av Gum San Lahpai. Dom bästa i Heden var David Andersson och Björn Blombäck i backlinjen samt Leo Österberg högre upp i banan. Domaren Simon Granström dömde lugnt och säkert där betyget blir mycket bra!

Laget: Kotten - Martin T, Kero, Adam, Micke K - John, Johan S, mM, Isak (ut 60) - Joel H, Johannes P
Ers: Gum San (in 60), Felix, Magnus J, Markus K, Yassin, Abdul, Younes